Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak (po dogovoru)

OD NAS ZA VAS

SAVJETI STRUČNJAKA

Zašto su neinvazivni testovi otkrivanja kromosomopatija iz majčinske krvi testovi probira a ne dijagnostički testovi?

Kako bi majka što bolje shvatila postoji li problem prilikom dojenja pogledajte znakove koji upućuju na to.

Model zdravstvene skrbi kojim se redovito kontrolira trudnica tijekom trudnoće naziva se anenatalna skrb trudnice. Po definiciji to je skup mjera, pregleda i postupaka u koji se uključuje tim stručnjaka a sve u cilju uspješnog završetka trudnoće te rađanja zdravog djeteta od ztrave zdrave i zadovoljne majke.

Iako je dojenje prirodan proces, on nije instinktivan nego ga treba naučiti. Postoje brojni problemi koji mogu novu, ali i iskusniju majku već na početku omesti u uspješnom dojenju ili utjecati na rani prekid dojenja.

Jedan od od najvažnijih postupaka kojim se podupire dojenje je omogućavanje majci što je moguće raniji kontakt se djetetom. Time se ostvaruje inicijalno povezivanje majke i djeteta koje je od neobično velikog značaja za brojne kasnije elemente zdravog novorođenčeta koje uključuju i uspješno dojenje.

Nakon prve posjete liječniku, obično oko 7 tjedana trudnoće (ili tri tjedna nakon izostanka menstruacije), te nekon definiranja je li Vaša trudnoća niskorizična ili visokorizična, liječnik i Vaš antenatalni tim tim će odrediti ritaim daljnjih pregleda u trudnoći.

Nerijetko se nova majka susreće s nizom prepreka u ostvarivanju kontakta koža na kožu. Razlog za to su najčešće obrasci ustaljene prakse, a ne medicinski objektivni razlozi. Svakako da je promjena načina razmišljanja nužna u svrhu olakšavanja što ranijeg kontakta.

Gynema Ordinacija

III Pile 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 1 611 06 06
Mobitel: +385 98 817 844

Primajte naše obavijesti